Anna’s KroppsCentrum

Presentation

 

 

Jag heter Anna Gunnarsson och är Auktoriserad Feldenkrais® pedagog. Jag träffade på metoden någon gång under vår/ sommar 2000. Jag hade en då en foderhäst som jag sökte stall till. Jag hittade ett stall där jag också hittade Charlotte Zetterberg, Feldenkrais® Metoden och Akademisk Ridkonst. Det var så att Lotti kom till detta stall och undervisade i Feldenkrais®- akademisk ridkonst inspirerade ridlektioner.
Jag fick min första MGR lektion när jag var på en endagars kurs hemma hos Lotti.
Det var en fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma! Vi fick ligga på golvet och vad jag tyckte då göra mikroskopiska rörelser utan ansträngning. Mitt i detta behövde jag gå upp och lämna lektionen, så jag reste mig upp och upplevde något väldigt konstigt, jag hade blivit helt sned under en halvtimme på golvet görandes nästan ingenting. Min ena sida kändes kort, ihop tryckt och orörlig, medan den andra kändes lång luftig och redo för rörelse. Det var helt fantastiskt! Redan då visste jag att detta skulle bli en del av mitt liv på något sett.
När tiden gick och jag började lära mig mer och mer om mig själv och hur jag kunde ta med detta till hästryggen var jag fast. Jag bestämde mig för att gå utbildningen till Feldenkrais® pedagog. Jag började min utbildning i Värmland där Beatriz Walterspiel var huvudlärare. Sen fortsatte jag tre år i Schweiz för Elizabeth Beringer. Och nu bara väntar jag på att få börja jobba med detta och få andra människor att få uppleva sina kroppar på detta fantastiska sätt som jag har fått göra.

 

Under hela denna tid lärde jag mig också mer om den Akademiska ridkonsten som jag tycker är mycket lik Feldenkrais® Metoden på många sätt, även här handlade det om biomekanik och rörelsemönster. Jag tycker de två går hand i hand och utvecklar ryttare till att hitta balans och harmoni i sin ridning.

 Under utbildningen hade vi också dessa lärare:

Anat Krivine
Larry Goldfarb
Mara Della Pergola
Lea Wolgensinger
Anke Feldman
David Zemach-Bersin
Paul Newman

 

Instruktörer som jag ridit för:

Charlotte Zetterberg
Birgitta Järnåker
Carina Eriksson- Branderup
Hanna Engström